FIEGE Nederland is onderdeel van de FIEGE Group, een toonaangevende logistieke dienstverlener dat zich sinds haaroprichting steeds verder ontwikkeld heeft van een transportbedrijf naar een wereldwijd-opererend full-service logistiekedienstverlener. Inmiddels bedient de FIEGE Group klanten in kernsectoren zoals Fashion, Healthcare, Consumenten Goederenen Multi-Channel-Retail. Hierbij ontwikkelen zij geïntegreerde oplossingen op het gebied van E-commerce, transport, zee- enluchtvracht, douane-inklaring, warehousing, (pakket)leveringen en vastgoedmanagement.
De vestiging in Zaandam, tevens hoofdkantoor, is strategisch gelegen nabij Amsterdam en Schiphol. Dit moderne logistiekeservicecenter beschikt over 22.000 m² magazijnruimte voor FMCG, Retail, E-commerce en Healthcare.
FIEGE Nederland wilt de organisatie van de toekomst vormen! Dit betekent dat zij op zoek zijn naar mensen die, niet alleen dehuidige groei kunnen ondersteunen, maar óók de leiderschap kwaliteiten bezitten om toekomstige groei te realiseren. Ben jijde ambitieuze visionair die zij zoeken?

Functie

Als Business Development Manager is het genereren van nieuwe business, bij zowel nieuwe als bestaande klanten, jouwvoornaamste taak. Je bent in staat potentiële klanten te identificeren en te benaderen. Daarbij denk je mee met detoekomstige opdrachtgever in de aan te bieden oplossing en fungeer je als volwaardig sparringpartner voor haar business. Jebeheert en coördineert je eigen klantenportefeuille en geeft vorm aan het door de organisatie uitgestippelde commerciëlebeleid. Je beantwoordt hiervoor zelfstandig tenders vanuit de markt, stelt projectplannen op ter implementatie en stemt dediverse belanghebbende afdelingen op elkaar af. Zowel intern als extern bewaak je het gehele commerciële proces. In de rolvan Business Development Manager krijg je de vrijheid om als ondernemer vorm te geven aan het commercieel plan. Je zietkansen en mogelijkheden in de markt en bent in staat deze te vertalen naar de wensen en eisen van de klant.
Verder behoren tot je taken en verantwoordelijkheden o.a.

  • Voeren van actieve marketing en branding voor FIEGE Nederland;
  • Maken en geven van presentaties aan de klant;
  • Rapporteren van voortgang o.b.v. rapporten uit het CRM-systeem;
  • Verzorgen koude acquisitie;
  • Volgen van ontwikkelingen in de markt en hierop tijdig anticiperen;
  • Voeren van een gedegen administratie.

Functie-eisen

Als enthousiaste ervaren sales man/vrouw ben jij sterk target gedreven in het genereren van nieuwe business, maar zekerook gericht op het bouwen en ontwikkelen van relaties. Jij geniet van het proces naar het resultaat toe. Als je aan het eindvan de dag je commerciële en communicatieve vaardigheden hebt kunnen laten zien ga je met een goed gevoel naar huis. Jegaat voor je klant door het vuur, maar wel binnen de grenzen van gemaakte afspraken. Je bent vooral ook succesvol alsBusiness Development Manager, doordat je beschikt over een flinke dosis conceptueel en strategisch inzicht, lef,overtuigingskracht, resultaatgerichtheid en flexibiliteit. Initiatief nemen is jou zeker ook niet vreemd.
Verder beschik je over:

  • HBO Commercie/Logistiek;
  • 3-5 jaar saleservaring in een logistieke omgeving;
  • Bewezen commercieel track record;
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Sollicitatie

Suzanne Peters 06-10580751 / suzanne@kdjobcompany.nl