Legro, de specialist in substraten en dekaardes (substraat voor de champignonteelt), is opgericht in 1924 en in vier generaties uitgegroeid tot een onafhankelijk en trots familiebedrijf. Wereldwijd en verspreid over vier continenten zijn er 220 medewerkers werkzaam (waarvan 150 in Nederland) om iedere dag dezelfde hoogwaardige producten te maken. Zij leveren dekaarde aan champignonkwekers over de hele wereld maar ook klantspecifieke mengsels aan o.a. boomkwekerijen, zaai- en stekbedrijven en telers van verschillende soorten zacht fruit. Om de kwaliteit te waarborgen hebben zij het gehele productieproces in beheer waarbij de productielocaties zich bevinden in Nederland, Duitsland, de Baltische Staten en India. Daarnaast bevinden er zich verkoopkantoren in o.a. Australië, USA en Mexico. Allen maken gebruik van Legro’s eigen transportdivisie en het hoofdkantoor is gevestigd in Helmond.

De sterke groei van Legro in de afgelopen jaren en de internationale ambities die Legro heeft voor de toekomst zorgen ervoor dat wij op zoek zijn naar een enthousiaste en gedreven Financial Controller.

Functie

Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor de financiële rapportages en het financiële control framework van Legro internationaal. De group accounting policy wordt mede door jou bepaald en uitgerold binnen de groep. Je stelt voor de buitenlandse vestigingen maandelijks de financiële en management informatie op en analyseert deze. Jaarlijks stel je de commerciële en fiscale jaarrekeningen op. Je bewaakt de compliance van de administraties en verslaggeving binnen de groep. Het verbeteren en harmoniseren van de administratieve systemen en processen staat hoog op jouw agenda. Samen met je collega controllers binnen Nederland werk je aan de structuur en verbetering van financiële planning processen en rapportages. Je rapporteert rechtstreeks aan de Financieel Directeur.

Functie-eisen

Je bent een ervaren Financial Controller en hebt hart voor datgene wat je doet. Je weet van aanpakken en bent een teamspeler. Je kunt geconcentreerd werken en bent gewend om met deadlines om te gaan, zonder dat het ten koste gaat van je nauwkeurigheid. Je communiceert gemakkelijk en vlot en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

Overige eisen:

  • Afgeronde Master in Bedrijfseconomie;
  • Minimaal 6 jaar relevante werkervaring bij internationale bedrijven en bij voorkeur in een productieomgeving;
  • Initiatiefrijk;
  • Gedisciplineerd;
  • Analytisch;
  • Teamspeler;
  • Voortdurend gericht op het verbeteren van bestaande processen en systemen;
  • Je beheerst de Engelse taal in woord als geschrift;
  • Bereid te reizen.

Sollicitatie

Suzanne Peters 06-10580751