Legro, de specialist in substraten en dekaardes (substraat voor de champignonteelt), is opgericht in 1924 en in vier generaties uitgegroeid tot een onafhankelijk en trots familiebedrijf. Wereldwijd en verspreid over vier continenten zijn er 220 medewerkers werkzaam (waarvan 150 in Nederland) om iedere dag dezelfde hoogwaardige producten te maken. Zij leveren dekaarde aan champignonkwekers over de hele wereld maar ook klantspecifieke mengsels aan o.a. boomkwekerijen, zaai- en stekbedrijven en telers van verschillende soorten zacht fruit. Om de kwaliteit te waarborgen hebben zij het gehele productieproces in beheer waarbij de productielocaties zich bevinden in Nederland, Duitsland, de Baltische Staten en India. Daarnaast bevinden er zich verkoopkantoren in o.a. Australië, USA en Mexico. Allen maken gebruik van Legro’s eigen transportdivisie en het hoofdkantoor is gevestigd in Helmond.

De afdeling HRM werkt vanuit Helmond en bestaat momenteel uit een HR Manager, HR Business partner, HR Adviseur en een HR Administrator. Vanwege de sterke groei, zowel nationaal als internationaal, wenst Legro het HR-team uit te breiden met een HR Adviseur.

Functie

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar de juiste HR Professional. In deze brede, afwisselende en hands-on HR functie ga je aan de slag met operationele en tactische HR vraagstukken met veel eigen verantwoordelijkheid. Je adviseert het management en weet medewerkers aan je te binden. Je borgt en beheert mede het personeelsbeleid en bent in staat om in oplossingen te denken bij uitdagingen die op je pad komen. Meestal ben je op het hoofdkantoor in Helmond te vinden, maar het komt ook voor dat je op de vestigingen in Helmond, Asten en Cuijk te vinden bent.
Momenteel is Legro bezig om de afdeling HR verder te professionaliseren. In het kader van deze professionaliseringsslag zal je vanuit jouw rol een grote bijdrage leveren in het projectmatig aanpakken van verschillende HR onderwerpen. Denk hierbij onder andere aan onderwerpen als het harmoniseren van arbeidsvoorwaarden, het verzuimbeleid opnieuw vorm geven, de implementatie van een personeelsinformatiesysteem en het opzetten van een leiderschapsprogramma.
Je HR collega’s zijn gedreven vakmensen met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel die net een stapje verder gaan door vakmanschap te tonen, de interactie aan te gaan met de operatie en met plezier hun werk te doen. Dit zorgt voor een optimale werksfeer waarin zij hard werken, plezier maken en zorgen dat zij op een professionele manier invulling geven aan het vak. In de functie van HR Adviseur rapporteer je aan de HR Manager.

Functie-eisen

Je bent een enthousiaste en daadkrachtige HR Professional die verantwoordelijkheid neemt. Je kunt prioriteiten stellen en je weet je ‘mannetje’ te staan in een dynamische werkomgeving. Daarnaast beschik je over sterke communicatie vaardigheden, de nodige overtuigingskracht en ben je een echte teamplayer!

Je beschikt over:

 • 2-5 jaar ervaring als allround HR Adviseur binnen een (internationale) productie- of logistieke/transport omgeving;
 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding, Human Resource Management;
 • Je werkt zelfstandig, anticipeert gemakkelijk in ad-hoc situaties en schakelt moeiteloos tussen
 • operationele en meer tactische werkzaamheden;
 • Je beschikt over een goed inlevingsvermogen, bent besluitvaardig, staat stevig in je schoenen en hebt een
 • gestructureerde, pragmatische en resultaatgerichte werkwijze;
 • Je hebt een open en eerlijke uitstraling waardoor je voor zowel de leidinggevenden als de medewerkers een
 • toegankelijke en betrouwbare gesprekspartner bent;
 • Vaardig met MS office (Word, Excel en PowerPoint);
 • Je beschikt over relevante kennis van arbeidsrecht en wet- en regelgeving;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Sollicitatie

Suzanne Peters 06-10580751 / suzanne@kdjobcompany.nl