Als wereldwijd marktleider in expresvervoer en logistiek levert DHL oplossingen voor het beheer en transport van goederen. DHL biedt deskundige oplossingen voor expresbezorging, lucht-, zee- en landvervoer, contractlogistiek en internationale postdiensten. DHL Parcel Benelux legt zich met ruim 6.000 medewerkers toe op pakketvervoer in business to business en e-commerce. Ook richt DHL Parcel zich op palletvervoer, waarmee zij marktleider zijn in de Benelux.

Functie

Je belangrijkste taak als Key Account Manager is het beheren van relaties en uitbouwen van de omzet binnen een toegewezen groep van Key Accounts en het afstemmen van activiteiten van andere bedrijfsonderdelen op de eisen en behoeften van de klanten.

Je scope is een Key Accounts portefeuille. Gemiddeld heeft een Key Account Manager tussen de 15 en 30 klanten en is daarmee verantwoordelijk voor een omzet portefeuille van >20 miljoen euro. Bij het toewijzen van een klanten portefeuille spelen omzetgrootte en industrie een belangrijke rol. Je belangrijkste taak is het beheren van relaties en het uitbouwen van de omzet binnen je portefeuille.
Jij leert je klant door en door kennen en bent met een divers DMU in gesprek. Je spreekt de logistiek manager, maar ook de manager customer service en de directeur of eigenaar van het bedrijf. Je voert strategische gesprekken, kijkt kritisch naar de performance en kijkt continue naar mogelijkheden om te optimaliseren of je dienstverlening uit te breiden. Op die manier weet je toegevoegde waarde te leveren en kun je ├ęcht meedenken met je klant.
Samenwerking in deze rol is van groot belang; zo krijgen jouw accounts ondersteuning vanuit Sales Support en Customer Service. Ook diverse operationele afdelingen zoals Finance, IT en de logistieke operatie stellen dagelijks alles in het werk om de klant optimaal te bedienen. Aan jou om ook intern een stevig netwerk op te bouwen en de samenwerking op te zoeken!
Je rapporteert rechtstreeks aan de Sector Head.

Functie-eisen

Jij bent een ervaren Account Manager met een gedegen kennis van de logistieke markt en een sterke track record. Je bent sensitief, geduldig, flexibel, creatief in oplossingen, je kan goed samenwerken en hebt grote overtuigingskracht. Je bent een goede onderhandelaar en hebt geen aansporing nodig om in actie te komen. Je hebt een sterke prestatiedrang en wil van nature bij de top behoren.

Verder beschik je over:

  • Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur in een economische of logistieke richting;
  • Vijf jaar ervaring in Sales waarvan grotendeels in de buitendienst;
  • Ervaring met het beheren van complexe en strategische accounts;
  • Vaardigheid met MS office;
  • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
  • Rijbewijs B.

Aanbod

Deze functie is fulltime of met 32 uur in te vullen (minder dan 32 uur is niet mogelijk), met flexibele werkplaats en tijden.
Daar hoort een meer dan marktconform salaris bij. Je salaris kan door een interessante constructie nog een stuk hoger oplopen. Daarnaast kent onze opdrachtgever stevige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling en een auto.

Sollicitatie

Suzanne Peters 06-10580751 / suzanne@kdjobcompany.nl