Koninklijke Ahrend bv is toonaangevend expert in Europa op het gebied van de professionele werkomgeving. Al meer dan honderd jaar ontwerpt, produceert en verkoopt Ahrend designmeubilair en levert alle daarbij behorende diensten. Zij helpen organisaties bij het optimaal inrichten van hun werkomgeving vanuit een duidelijke toekomstvisie. Ahrend staat daarbij voor duurzaam en tijdloos design: bij Ahrend is design geen trend, maar een traditie! Daarnaast werken bij Ahrend veelzijdige mensen met uiteenlopende verantwoordelijkheden; echter hebben alle medewerkers één ding gemeen: ze zijn trots op hun werk en het merk waarvoor ze werken. De passie en betrokkenheid van alle collega’s werkt aanstekelijk. Die sfeer zorgt ervoor dat ook nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen bij Ahrend.

Functie

De huidige markt biedt ook voor Ahrend nieuwe kansen. Dit vraagt om ondernemerschap maar ook om een uitstekende afstemming tussen de verschillende BU’s (intern) en de markt (extern). Distributie speelt hierin een zeer voorname rol. Als Manager Transport is het voor jou een uitdaging om het uitleverproces te garanderen, nationaal en internationaal, vanuit een distributie centrum naar de eindklanten voor Koninklijke Ahrend. Als ‘contract manager’ draag je de zorg samen met jouw afdeling (ca. 3-4 fte) dat de uitbestede transporten worden uitgevoerd conform afspraak m.b.t. performance en kosten, maar ben je ook verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van de leveringen. De manager coördineert alle transport activiteiten (verschillende modaliteiten), zowel nationaal als internationaal. Tevens ondersteun je de warehouse & distributie processen maar ook de montage & service processen. In het internationale supply chain netwerk ondersteun en adviseer je in contracten, partnerkeuzes en inrichting. Je coördineert, organiseert en geeft leiding aan de afdeling. Daarnaast heb je visie en ben je in staat om de korte en lange termijn ontwikkelingen te vertalen in kansen en beleid en ben je in staat de veranderingen die dat vraagt op een moderne manier in jouw team te managen.

De volgende taken behoren tot jouw verantwoordelijkheid als Manager Transport :

 • Managen en coördineren van alle distributie- en transportactiviteiten, nationaal en internationaal;
 • Opstellen en borgen van SLA’s en KPI’s;
 • Contract management uitvoeren voor en met onze transportpartners (service en kosten);
 • Managen van interne en externe relaties met a.o. transporteurs en interne klanten;
 • Nemen van initiatief, uitvoeren , deelnemen en monitoren van Logistieke en distributie Projecten (zowel lokaal als internationaal).

Functie-eisen

Als Manager Transport van de afdeling Fulfilment & Logistics ben je gedreven en wil je alles uit je afdeling halen. Daarbij ontwikkel jij de medewerkers in jouw team door een resultaatgerichte en coachende manager te zijn. Het is jouw eerste natuur om op continue basis te werken aan verbetering van gerelateerde administraties en rapportage behoeften m.b.t. alle transportactiviteiten. Als Manager Transport zorg je ervoor dat jouw afdeling meegroeit in termen van efficiency en effectiviteit. Je denkt LEAN, doet verbetervoorstellen en je bent in staat om, op basis van sparring met directie, keuzes te onderbouwen. Tevens laat je op de werkvloer zien dat je nauw betrokken bent bij de dagelijkse operatie.

Tevens beschik je over:

 • Een afgeronde HBO opleiding / aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van supply chain processen in een multichannel omgeving;
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring opgedaan in een transport- en/of logistieke omgeving (min. 2 jaar);
 • Maximale klantfocus en “first time right”;
 • Ondernemerschap, zelfstandigheid en flexibiliteit en denk je in oplossingen;
 • Goede Nederlandse en Engelse communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Affiniteit en/of ervaring met LEAN en Ortec.

Sollicitatie

Suzanne Peters 06-10580751 / suzanne@kdjobcompany.nl