Al meer dan 15 jaar ondersteunen wij onze opdrachtgevers binnen de Food en Logistiek met het aanbieden van onderstaande vormen van dienstverlening. Opdrachtgevers kiezen voor ons, omdat ze geloven in onze werkwijze en het commitment erachter. Elke dag weer kiezen wij ervoor om vasthoudend en met passie het maximale resultaat te behalen, door te experimenteren, te leren en te innoveren!

EXECUTIVE SEARCH & INTERIM SEARCH

Onze opdrachten bestaan uit het vinden van de kandidaat voor cruciale functies in een directie, management en/ of specialistische omgeving. Dat kan zijn voor een vaste invulling met een kandidaat. Maar dat kan ook een tijdelijke invulling zijn, voor een project of capaciteitsvraagstuk, met een interim kandidaat. De werkwijze die wij hanteren, ongeacht voor welk vraagstuk, is gelijk en altijd kwalitatief hoogwaardig ingestoken. Met inzet van ons netwerk en intensieve headhunting, ondersteunt met door onszelf gecreëerde data, zoeken wij kandidaten. Kandidaten die het verschil maken in persoonlijkheid en die beschikken over de juiste competenties vandaag en morgen.

Een succesvolle procedure start met het volledig inzicht verkrijgen in een bedrijf en het functieprofiel, waarbij organisatiecultuur, leiderschap en toekomstige competenties een cruciale rol spelen en tevens het vertrekpunt zijn van onze aanpak. Het scherp stellen van de specifieke competenties, het niveau bepalen van het leiderschap en het potentieel bereik van de functie, zijn de ingrediënten die het succes van de kandidaat bepalen. Voor het zoeken en vinden van juist die kandidaat, zijn dit de cruciale uitgangspunten!

DATA PROFIELSYSTEEM

De match komt tot stand tussen de variabelen in de organisatie en de triggers in een profiel. Het vervolgens inzichtelijk hebben en bereiken van die doelgroep is de basis voor een succesvolle procedure. Wij weten waar de doelgroep zich bevindt en wat hen drijft bij het overwegen van een carrièrestap. Het systeem biedt ons real time informatie over demografische cijfers rondom een functieprofiel, in een bepaald postcodegebied, met specifieke drijfveren. Dit biedt ons inzicht in de beweging van de doelgroep. Informatie waarmee we zowel onze opdrachtgevers in de procedure ondersteunen, als ook adviseren over de functieprofielen in de arbeidsmarkt.

ASSESSMENTS

Een geaccrediteerd assessment heeft zich bewezen als de beste methode om inzicht te krijgen in de competenties en ontwikkelbaarheid van een individu. Het geeft het individu en de opdrachtgever inzicht in het huidige niveau van de competenties, de ontwikkelbaarheid en haalbaarheid hiervan. Het KD online assessment van HR-Organizer heeft het alom gewaardeerde SHL als basis uitgangspunt, waarbij je op elk afzonderlijk  competentieniveau kunt toetsen.

Uitslagen kunnen gebruikt worden als ‘routeplanner’ voor voortdurende verbetering. Het helpt deelnemers hun zelf-perceptie op realiteitsniveau te checken. Het moedigt mensen aan te investeren in zaken die leiden tot prestatieverbetering. Daarbij kunnen de uitslagen binnen teamsessies dienen als vertrekpunt voor het verdelen van taken en verantwoordelijkheden op basis van persoonlijke sterktes en talenten. Onze assessors bepalen samen met onze opdrachtgever welk potentieel en welke competenties ten grondslag liggen aan een meting.

WIL JE OPDRACHTGEVER WORDEN VAN KD JOBCOMPANY?

CONTACT

“Het talent hebben is het begin.

 Het talent gebruiken is uniek.

Dat talent vinden is ons ultieme doel!”

GERTIE RONKEN