Hessing is al 60 jaar specialist in het snijden, verwerken en verpakken van groente en fruit. Met vijf vestigingen in Nederland, ruim 1500 medewerkers, 800 kant-en-klare versproducten is Hessing van een klein familiebedrijf uit Noordu0002Holland uitgegroeid tot een van de drie grootste leveranciers van vers gesneden groente en fruit. Als dynamisch, gezond, groeiend en ambitieus bedrijf met de bijbehorende dagelijkse uitdagingen is er voor hen maar één belofte die telt: al hun producten moeten gemakkelijk, lekker, gezond én vers zijn. Supervers! Miljoenen verpakte versproducten gaan iedere week vanuit verschillende locaties in Nederland, België, Duitsland en Denemarken op transport.

Op dit moment bouwen zij aan een prachtige nieuwe state-of-the-art-productiefabriek in Horst aan de Maas (Gebied Greenport – Sevenum/ Venlo). Deze ‘fabriek van de toekomst’ wordt gerealiseerd op een perceel van maar liefst 100.000 m2. Medio 2023 openen zij hun deuren en wordt Sevenum dus ook jouw vaste werklocatie.

Functie

Als Technoloog ben jij de technologische kennisdrager voor een aantal unit operations waarbij jij hét aanspreekpunt bent binnen Hessing. Jij weet wat de state-of-the-art technologieën zijn, je stelt mede de technologische roadmap vast en bent actief betrokken bij investeringen voor deze unit operations. Hessing staat voor innoveren en samenwerken en daarom willen zij zich blijven ontwikkelen om hun klanten nog beter te bedienen met hun verse producten. Daarin is het van belang om in jouw rol als Technoloog verbeteringen op te zetten en deel te nemen aan verbetertrajecten die gericht zijn op productkwaliteit, veiligheid, efficiency en rendement.

Je komt te werken binnen de centrale afdeling Centre of Excellence Operations. Je werkt nauw samen met andere technologen en projectleiders van verschillende afdelingen (kwaliteit, Productie, Continue Verbeteren etc.). Verder rapporteer jij aan de Manager Operations Improvement. Bij diens afwezigheid neem jij zijn/haar taken waar (voor de afdeling Technologie).

Verdere verantwoordelijkheden:

  • Het bezoeken van scholen, beurzen, leveranciers, klanten etc. Je bent een echte netwerker;
  • Als kennisdrager fungeer jij als eerste aanspreekpunt voor technologische vragen;
  • Je speelt een actieve rol bij investeringsbeslissingen waarbij jij voorstellen doet voor technologie equipment en leveranciers. Ook ben je nauw betrokken bij de realisatie van deze investeringsprojecten;
  • Verantwoordelijk voor een succesvolle implementatie van technologische verbeterprojecten op locaties. Je rapporteert hierover aan onze stakeholders (klanten, interne opdrachtgevers, stuurgroepen, etc.);
  • Definiëren van de Standaard Operating Procedures (SOP’s) en equipment standaarden (procedures worden adequaat toegepast);
  • Opzetten en verzorgen van trainingen binnen productie;
  • Rapporteren, analyseren en optimaliseren van de grondstofrendementen van de verschillende soorten groenten en processen.

Functie-eisen

De geschikte kandidaat ziet er als volgt uit:

  • Beschikt over minimaal een afgeronde HBO-opleiding;
  • Heeft relevante werkervaring binnen de Levensmiddelen-of Procestechnologie of vergelijkbaar;
  • Brengt waardevolle ervaring mee op het gebied van Continue Verbeteren (bijv. Lean, TPM, Six Sigma), is een pré;
  • Beschikt over een pragmatische ‘Can do’ mentaliteit waarin jij theorie om kan zetten in praktijk;
  • Hebt oog voor detail en bent in staat om in de dynamiek van dagverse producten te schakelen;
  • Hebt kennis van voedselveiligheid en stelt hoge kwaliteitseisen (HACCP, BRC, GMP);
  • Beheerst de Nederlandse en/of Engelse taal goed in woord en geschrift.

Sollicitatie

Bij interesse in deze functie kun je contact opnemen met Marco Dijkhuizen van KD JobCompany. KD JobCompany is business partner voor Multinationals en MKB-bedrijven voor wat betreft recruitment en executive search trajecten

✉: marco@kdjobcompany.nl
☏: 06-53110287 / 073-6426000