FIEGE Nederland is onderdeel van de FIEGE Group, een toonaangevende logistieke dienstverlener dat zich sinds haar oprichting steeds verder ontwikkeld heeft van een transportbedrijf naar een wereldwijd-opererend full-service logistieke dienstverlener. Inmiddels bedient de FIEGE Group klanten in kernsectoren zoals Fashion, Healthcare, Consumenten Goederen en Multi-Channel-Retail. Hierbij ontwikkelen zij geïntegreerde oplossingen op het gebied van E-commerce, transport, zee- en luchtvracht, douane-inklaring, warehousing, (pakket)leveringen en vastgoedmanagement.
De vestiging in Zaandam, tevens hoofdkantoor, is strategisch gelegen nabij Amsterdam en Schiphol. Dit moderne logistieke servicecenter beschikt over 22.000 m² magazijnruimte voor FMCG, Retail, E-commerce en Healthcare. FIEGE Nederland wilt de organisatie van de toekomst vormen! Dit betekent dat zij op zoek zijn naar mensen die, niet alleen de huidige groei kunnen ondersteunen, maar óók de leiderschap kwaliteiten bezitten om toekomstige groei te realiseren. Ben jij de ambitieuze Sales Executive die zij zoeken?

Functie

Voor de Business Unit Healthcare zijn wij op zoek naar een Sales Executive! Fiege verricht haar werkzaamheden in een 24- en 48 uurs netwerk, waarbij zij tevens opslag voor haar klanten verzorgt. Dagelijks zijn ongeveer 70 chauffeurs onderweg om de producten op de juiste plek te krijgen. De huidige business en klanten zijn groeiende en daarnaast wil Fiege nieuwe en enthousiaste klanten kunnen toevoegen aan haar portfolio. Daarom zijn wij op zoek naar een gedreven persoon die de business van Fiege kan vergroten door nieuwe klanten toe te voegen aan het portfolio. Als Sales Executive ben jij het aanspreekpunt voor de klanten en vorm je de schakel tussen vragen vanuit de klant en jouw collega’s van de afdeling Healthcare. Je werkt samen met de Manager Healthcare aan een gestage groei en jij zorgt ervoor dat de landelijke strategie, een gericht sales plan, wordt vertaalt naar operationele acties en doelstellingen. Je bouwt actief en doelgericht aan klantrelaties en benadert potentiële klanten proactief.

Jouw verantwoordelijkheden en taken bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Je bent contactpersoon en tevens Customer Service van onze Healthcare klanten;
  • Je bouwt actief en doelgericht aan klantenrelaties en benadert proactief prospects;
  • Je ontwerpt, op basis van de regionale strategie, een gericht sales plan en vertaalt deze naar operationele acties en doelstellingen;
  • Je zorgt voor succesvolle klantimplementaties;
  • Je participeert in diverse projecten;
  • Je zorgt voor het uitwerken en realiseren van de transport concepten.

Functie-eisen

Als enthousiaste ervaren sales man/ vrouw ben jij sterk target gedreven in het genereren van nieuwe business, maar zeker ook gericht op het bouwen en ontwikkelen van relaties. Jij geniet van het proces naar het resultaat toe. Je gaat voor je klant door het vuur, ziet kansen en komt proactief met mogelijke oplossingen. Je bent vooral succesvol als Sales Executive doordat je beschikt over een flinke dosis conceptueel en strategisch inzicht, lef, overtuigingskracht, resultaatgerichtheid en flexibiliteit. Initiatief nemen is jou zeker niet vreemd.

Verder beschik je over:

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding in de commerciële/ logistieke richting;
  • Vijf jaar sales ervaring, het is een pre wanneer deze ervaring is opgedaan binnen een farmaceutische logistieke omgeving;
  • Een bewezen commercieel track record;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Sollicitatie

Suzanne Peters 06-10580751 / suzanne@kdjobcompany.nl