Boekestijn Transport Service is een internationaal transportbedrijf met meer dan 400 trucks op de weg. Met vestigingen in Nederland, Duitsland, Polen, Moldavië, Macedonië, Ierland en Wit-Rusland, zijn zij een grote speler op de internationale markt van hoogwaardig transport. Sinds jaar en dag voeren ze, met behulp van eigen materieel en eigen chauffeurs, vervoersopdrachten uit door heel Europa in onder andere de Fashion en Farmacie branche.

Een aantal belangrijke bestemmingen zijn Frankrijk, Duitsland, Polen, de Balkan, Groot Brittannië en verder naar het oosten van Europa tot ver voorbij Rusland! Zij zijn ISO,TAPA, AEO en GDP gecertificeerd waardoor zij voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden die door hun opdrachtgevers verlangd worden.

Boekestijn is een ambitieuze en groeiende organisatie met oog en aandacht voor talenten en talent-ontwikkeling met als doel verdere professionalisering van de organisatie. Om die reden is er een vacature ontstaan voor een Senior Transport Planner.

Functie

In een enthousiast team van 15 planners, realiseer je een optimale afstemming tussen de aangeboden ladingen en de beschikbare transport capaciteit. Daarnaast blijft het een continue uitdaging om de routes te optimaliseren. Je begeleidt de Nederlandse chauffeurs hebt veelvuldig Engelstalig contact met je Poolse collega’s. Verder ben je verantwoordelijk voor het samenstellen van ritopdrachten en routes met de daarbij behorende documentatie, vergunningen en ritmachtigingen. Tevens zijn het zoeken naar lading, om efficiency en rendement te verhogen, en het onderhouden van commerciële klant contacten, belangrijke aspecten binnen de functie.Je maakt analyses van de huidige situatie en komt met verbetervoorstellen om nog efficiënter te werken en kosten te besparen. Als Senior stel jij je kennis en ervaring beschikbaar aan je collega’s en ben je een voorbeeld voor de rest van de afdeling. Ook vind je in je omgeving collega’s die jou kunnen challengen en een belangrijke bijdrage aan jouw persoonlijke ontwikkeling kunnen leveren.

Functie-eisen

Buiten het feit dat je als kandidaat voldoet aan onderstaande functie eisen en wensen, word je gedreven door resultaat. Door je commerciële drive haal je het optimale resultaat uit het contact met de opdrachtgevers en vind je het zoeken naar lading, als onderdeel van je functie, een echte uitdaging. Successen vieren en het zoeken naar optimalisatie zijn eigenschappen die jou op het lijf zijn geschreven. Je neemt initiatief en zoekt de samenwerking met je collega’s teneinde dagelijks met elkaar het beste resultaat te realiseren.

Functie eisen:

 • HBO opleiding, bij voorkeur in de logistieke richting;
 • Meer dan 5 jaar logistieke ervaring op een planningsafdeling is een pré;
 • Kennis van transportdocumenten, wet-en regelgeving is een pré;
 • Bereid zijn om vanuit een rooster weekend- en telefoondiensten te draaien;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, een prè is een derde taal als de Franse/Duitse/Oost-Europese taal;
 • Ervaren met het uitvoeren van acties om maximale efficiency en rendement te bereiken,

Competenties:

 • Zelfstandig;
 • Initiatiefrijk;
 • Resultaatgericht;
 • Verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Analytisch vermogen;
 • Commercieel vermogen.

Door de ambities van Boekestijn en de huidige ontwikkelingen ligt er alle ruimte voor persoonlijk- en carrière ontwikkelperspectief.

Sollicitatie

Suzanne Peters 06-10580751/ suzanne@kdjobcompany.nl