Van Loon Group is een ondernemend familiebedrijf en bestaat uit acht gepassioneerde, innovatieve en vooruitstrevende producenten van vleesproducten, vleesvervangers en maaltijden. Het vormt een mooie combinatie van een traditioneel familiebedrijf, met de moderne technieken van nu. De organisatie is uitgegroeid naar een professioneel en internationaal actief vleesbedrijf. De klanten bevinden zich in het A-segment van de markt en samen met ca. 2000 collega’s werkt de organisatie dagelijks aan kwalitatief hoogwaardige vleesproducten. Vanuit 10 locaties in Nederland heeft de Van Loon Group een leidende positie op de Nederlandse retailmarkt en daar zijn ze trots op! De Van Loon Group is een no-nonsense bedrijf met een sterke klantfocus, grote innovatiekracht en centrale aandacht voor mens en ontwikkeling.

Met de kernwaarden: mens centraal, 100% klantfocus, duurzaam ondernemen, de kracht van het familiebedrijf en ‘keep it simple’, bedient de organisatie dagelijks haar klanten die ook op het hoogste kwaliteitsniveau in de markt opereren.

Functie

Als gevolg van de verdere groei van de organisatie en een aanpassing in de HR organisatiestructuur is er een vacature ontstaan voor Sr. HR Adviseur binnen de Group. In deze functie ben je verantwoordelijk voor alle operationele, tactische en beleidsmatige HR taken en activiteiten voor de staf organisatie. Daarnaast dien je als 1e lijn aanspreekpunt als ondersteuning voor de HR Adviseurs op de locaties. Je rapporteert aan de corporate HR Manager die je ook projectmatig ondersteunt aangaande strategische activiteiten. Tevens biedt zij ondersteuning bij eventuele HR knelpunten en vraagstukken. In deze dynamische rol zal je een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de next step van de organisatie daar waar het professionalisering van mens en systemen betreft. Onderwerpen als leiderschap, mens en ontwikkeling en duurzaamheid spelen een belangrijke ontwikkeling in de verdere ontwikkeling van de organisatie.


In je rol als HR Adviseur adviseer je leidinggevenden op het gebied van alle voorkomende HR vraagstukken. Je levert een actieve bijdrage in het doen van verbetervoorstellen en het implementeren van diverse HR instrumenten en HR beleid. In jouw senior rol ben je uiteraard op de hoogte van de relevante cao en wet- en regelgeving, én volg je de actualiteit (cao) en relevante HR ontwikkelingen op de voet. Tevens ben je verantwoordelijk voor het faciliteren van instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Hieronder valt werving & selectie, coördineren van functionerings- en beoordelingsgesprekken, coördineren en adviseren omtrent opleidingen, begeleiden van zieke medewerkers (verzuimpreventie en -begeleiding), conflicthantering en je bent verantwoordelijk voor het juist toepassen van de arbeidsvoorwaarden. Hierbij word je, vanuit het hoofdkantoor in Son, ondersteunt door de HR Backoffice, een Recruiter en een Opleidingscoördinator. Je maakt onderdeel uit van het gehele HR team en werkt nauw samen met 1 collega HR Adviseur.

Functie-eisen

Wij zoeken een ervaren HR Adviseur, die graag zelfstandig aan de slag gaat en past in een dynamische werkomgeving waar geen enkele dag hetzelfde is. Je gaat efficiënt te werk en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Verder heb je een afgeronde HBO opleiding HRM en heb je minimaal 10 jaar ervaring in een zelfstandige, soortgelijke functie. Daarnaast breng je enthousiasme mee, een wil om het beste in jezelf én je collega’s naar boven te halen, ben je servicegericht én sta je stevig in je schoenen.

Sollicitatie

Marco Dijkhuizen 06-53110287 / marco@kdjobcompany.nl