Van Loon Group is een mooie combinatie van het traditionele familiebedrijf met de moderne technieken van nu. Van Loon Group is uitgegroeid naar een professioneel en internationaal actief vleesbedrijf. De klanten bevinden zich in het A-segment van de markt en samen met ca. 2000 collega’s werken zij dagelijks aan kwalitatief hoogwaardige vlees én vegetarische producten. Vanuit 10 locaties in Nederland heeft de Van Loon Group een leidende positie op de Nederlandse retailmarkt en daar zijn zij trots op! Van Loon Group is een no-nonsense bedrijf met een sterke klantfocus en grote innovatiekracht. Met de kernwaarden: 100% klantfocus, duurzaam ondernemen, de kracht van het familiebedrijf en ‘keep it simple’, bedienen zij dagelijks hun klanten die ook op het hoogste kwaliteitsniveau in de markt opereren.
Bij Van Loon Son, gevestigd op Ekkersrijt, in gebruik genomen in 2017 en gebouwd volgens de modernste normen qua duurzaamheid, vindt de productie en logistieke afwikkeling van voorverpakt vers vlees (blinde vinken, hamburgers, gehaktsoorten etc.) plaats voor de retailmarkt. Daarnaast worden hier ook de vegetarisch producten van The Blue Butcher geproduceerd en gedistribueerd voor retailmarkt en foodservice klanten.

Functie

Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor het dagdagelijks plannen van de grondstofstromen. Dit doen jullie, door tegen zo laag mogelijke kosten, de afgesproken servicegraad te realiseren, binnen de overeengekomen afspraken van productiebetrouwbaarheid en doorlooptijden.

Daarvoor beheer je met jouw team nauwkeurig de interne en externe voorraden van grondstoffen, halffabricaten en eindproducten, alsmede hulpstoffen en verpakkingsmaterialen. Daarbij werk je met diverse Van Loon specifieke planningssystemen, Reflex en Excel. In de komende jaren zal introductie van een nieuw ERP programma plaats vinden. Jouw team is verantwoordelijk voor het in kaart brengen, registreren en het efficiënt laten verlopen van de goederenstromen en optimaliseert deze met betrekking tot verbruik van grondstoffen en middelen. Controleren en aansturen op FEFO inzet van grond- en hulpstoffen en een optimale voorraad is hiervoor essentieel.

Je geeft hierbij op een motiverende, resultaatgerichte manier sturing en leiding aan een enthousiast en gevarieerd team van 4 Materiaalplanners. Je schakelt op een efficiënte en prettige manier met collega’s van de afdelingen Productie, Logistiek, Verkoop en QA om aan de juiste informatie te komen en zaken af te stemmen. En uiteraard ook met de Manager Bedrijfsbureau, aan wie je rapporteert. De afdeling Bedrijfsbureau van Van Loon Vlees bestaat uit totaal 12 collega’s.

Functie-eisen

Zowel persoonlijkheid als werkervaring zijn belangrijk. Je bent een gedreven en daadkrachtige leidinggevende die verantwoordelijkheid neemt. Je kunt prioriteiten stellen en weet goed je “mannetje” te staan in een dynamische werkomgeving, binnen een organisatie die sterk in ontwikkeling is. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden, de nodige overtuigingskracht, sterk analytisch vermogen en ben je een echte teamplayer! Jij vindt het een uitdaging om na jouw eerdere ervaringen in food-bedrijven nu de stap te maken naar een bedrijf dat opereert in de dynamische dagvers markt met vleesproducten, alsmede een groeiend aandeel heeft op de vegetarische markt met het merk The Blue Butcher. Jij weet hoe een team optimaal kan samenwerken en beschikt over de juiste competenties om dat voor elkaar te krijgen.

Daarom neem jij mee;

  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding Supply Chain Management of Technische bedrijfskunde;
  • Een aantal jaren relevante werkervaring (planning), bij voorkeur in de foodsector;
  • Naast kennis van planning, tevens een aantal jaren ervaring in een leidinggevende positie;
  • Ervaring op het gebied van inkoop, planning en logistiek;
  • Ervaring met planningssystemen, ervaring met Reflex is een pre, en gevorderd in Excel.

Sollicitatie

Suzanne Peters 06-10580751 / suzanne@kdjobcompany.nl