Legro, de specialist in substraten en dekaardes (substraat voor de champignonteelt), is opgericht in 1924 en in vier generaties uitgegroeid tot een onafhankelijk en trots familiebedrijf. Wereldwijd en verspreid over vier continenten zijn er 220 medewerkers werkzaam (waarvan 150 in Nederland) om iedere dag dezelfde hoogwaardige producten te maken. Zij leveren dekaarde aan champignonkwekers over de hele wereld maar ook klantspecifieke mengsels aan o.a. boomkwekerijen, zaai- en stekbedrijven en telers van verschillende soorten zacht fruit. Om de kwaliteit te waarborgen hebben zij het gehele productieproces in beheer waarbij de productielocaties zich bevinden in Nederland, Duitsland, de Baltische Staten en India. Daarnaast bevinden er zich verkoopkantoren in o.a. Australië, USA en Mexico. Allen maken gebruik van Legro’s eigen transportdivisie en het hoofdkantoor is gevestigd in Helmond.

Voor de vestiging in Asten izijn wij op zoek naar een nieuwe Teamleider Productie.

Functie

Als Teamleider Productie bij Legro zul je een hecht en zelfstandig productieteam van ervaren machine operators, oproepkrachten, heftruckchauffeurs en loadermachinisten aansturen. Hierbij is het belangrijk dat je een haalbare planning afstemt met de Sales Support afdeling van Legro en het team vervolgens informeert over de werkzaamheden. Als Teamleider wordt er van jou verwacht dat je in staat bent een veilige omgeving te creëren zodat je team optimaal kan presteren. Daarnaast ben je actief betrokken bij het optimaliseren van het product, bewaak je de voortgang van de productie(processen) en wordt er gestreefd naar het realiseren van de doelstellingen en procesverbeteringen. Mochten zich technische problemen voordoen, dan zorg jij er niet alleen voor dat deze worden opgelost, maar investeer je ook tijd in het preventief oplossen van technische issues. Je bent als leidinggevende in staat om zorg te dragen voor de jaargesprekken, verzuimgesprekken en bent coachend in je leiderschap. Je bent een goede sparringpartner voor de operationeel directeur en komt met verbetervoorstellen. Je bent eager en hebt nog ruimte om je verder in deze functie en met de organisatie mee te ontwikkelen. Als Teamleider Productie vervul je ook de rol van praktijkopleider, waarbij je toekomstige specialisten begeleidt en enthousiasmeert voor het werk bij Legro. In deze rol rapporteer je aan de operationeel directeur.

Functie-eisen

Allereerst ben je niet bang om met je voeten in de klei (of potgrond) te staan. Jij bezit alle nodige technische kennis om het maximale uit de productie van Legro te halen. Het geeft jou energie als je erin slaagt om samen met jouw team alles volgens productieplanning te laten verlopen. Jouw aanpakkersmentaliteit werkt aanstekelijk en het motiveren en aansturen van collega’s geeft jou voldoening.

Je beschikt over:

  • HBO werk,- en denkniveau;
  • Je hebt ervaring in een productie-omgeving met een machinepark;
  • Je beschikt over minimaal vijf jaar ervaring met het aansturen van een team (van machine operators);
  • Je hebt aantoonbare ervaring met (productie)planning;
  • Het is een pré wanneer je aantoonbare affiniteit/ervaring hebt met land,- en tuinbouw;
  • Je bent klantgericht en communicatief vaardig;
  • Je bent goed in het organiseren van het werk;
  • Je bent flexibel en hebt geen 9-5 mentaliteit;
  • Technisch inzicht is een pré;
  • Je hebt ervaring met MS Office.

Sollicitatie

Suzanne Peters 06-10580751/ suzanne@kdjobcompany.nl