Het Cosun Innovation Center is onderdeel van Cosun en is het innovatie (t)huis, gevestigd in Dinteloord (tussen Rotterdam en Breda). In het Cosun Innovation Center zijn collega`s werkzaam van Cosun R&D, Cosun Innovation, Cosun Beet Company – Biobased Experts en het IRS. Binnen een inspirerende omgeving ontmoeten collega`s, die beschikken over een brede range aan kenniscompetenties, ervaring en projectmanagement vaardigheden, elkaar dagdagelijks. Met het IRS (Institute Research of the Sugarbeet) dat in nauw contact staat met de telers en o.a. onderzoek doet naar (het voorkomen) van ziekten en plagen, Cosun R&D, Cosun Innovation en CBC – Biobased Experts, hebben zij de gehele keten (vanaf het bietenzaadje tot aan de totale verwaarding van de agrarische grondstoffen richting food-en non-food applicaties) in Dinteloord onder één dak!

Een omgeving waar ontmoeting plaatsvindt (en waar tevens symposia worden georganiseerd) en een verscheidenheid aan kennis en kunde elkaar dagdagelijks vindt, ten behoeve van ondersteuning en ontwikkeling van nieuwe proces-en productinnovaties voor Cosun en haar businessgroepen.

Voor Cosun zijn wij op zoek naar een Technologisch Projectleider met kennis van een breed scala aan procestechnologieën, die ervaring heeft met het leiden van complexere, technologische projecten, ervaring en affiniteit heeft met de marktkant van deze projecten en feeling heeft voor technologisch-economische vraagstukken.

Functie

Er wordt een fulltime functie aangeboden waarin je binnen Cosun vernieuwende projecten leidt met een sterk technologisch en vaak innovatief karakter, die passend is binnen de Cosun visie “Unlock25”. Innovatie is een belangrijke pijler in hun strategie naast resultaatgerichtheid en persoonlijke ontwikkeling. Kennis van een breed scala aan procestechnologieën, proceseconomie en ervaring met toepassingsgericht onderzoek op lab-en pilotplant schaal of industriële omgeving is hierbij noodzakelijk. Je ontwikkelt en leidt nieuwe projecten en geeft hier zelfstandig vorm aan samen met de Cosun businessgroepen. Je onderhoudt proactief contact met de businessgroepen en externe kennisinstellingen. Daarbij heb je tevens een initiërende rol m.b.t. het ontwikkelen van relevante, concrete en kansrijke project- en onderzoeksmogelijkheden voor de Cosun business groepen die passen in de Unlock25 strategie. De vacature is ontstaan in verband met de toenemende vraag op het leiden van complexere, procestechnologische innovatie projecten.

Cosun is een moderne, solide, toekomstgerichte coöperatie, ontstaan in Nederland en met de wereld als werkterrein. Zij kennen de enorme potentie van planten en weten deze om te zetten naar bruikbare oplossingen voor iedere dag. Cosun produceert niet alleen plantaardige ingrediënten en voedingsmiddelen voor mens en dier, maar ook groene, biobased oplossingen en energie. Ze begrijpen dat hun kennis van toegevoegde waarde is voor het realiseren van Cosun Unlock25 strategie. Daarom is kennis en persoonlijke ontwikkeling een belangrijker drijfveer voor Cosun R&D en investeren zij hier continu in. Je werkt bij hen met de laatste technologieën, moderne labs, pilothal en fijne collega’s waarmee je, in een plezierige, nuchtere en open omgeving, de mogelijkheid hebt om aan verschillende thema’s te werken.

Functie-eisen

Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau, aangevuld met 5-10 jaar werkervaring binnen procestechnologische ontwikkelprojecten en een breed scala van technologieën. Verder vragen wij:

  • Aantoonbare kwaliteiten als technologisch projectleider binnen een multi-project omgeving;
  • Ervaring binnen Food projecten heeft een pré;
  • Affiniteit en ervaring met de businesskant van het technologisch projectleiderschap;
  • Relevant professioneel netwerk van contacten in zowel industrie als kennisinstellingen;
  • Een praktische instelling en sterke affiniteit met productie, techniek en proceseconomie;
  • Analytisch sterk en in staat tot ‘out-of-the-box’ denken;
  • Gevoel van eigenaarschap, resultaatgerichtheid, initiatief en samenwerken;
  • Een plezierige en heldere stijl van communiceren;
  • Enthousiasme om teamleden te motiveren en aan te sturen;
  • Goede communicatieve- en rapportagevaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Sollicitatie

Bij interesse in deze functie kun je contact opnemen met Marco Dijkhuizen van KD JobCompany. KD JobCompany is business partner voor Multinationals en MKB-bedrijven voor wat betreft recruitment en executive search trajecten.

✉: marco@kdjobcompany.nl
☏: 06-53110287 / 073-6426000