Aviko is opgericht door 32 aardappeltelers in 1962, is Aviko uitgegroeid tot een wereldspeler. Sinds 2002 is Aviko onderdeel van Royal Cosun Cosun – The Plant Positive Way een moderne, toekomstgerichte coöperatie met zo’n 8.400 telers. Als Europa’s grootste producent van aardappelproducten en één van de top vijf wereldmarktleiders, verbindt Aviko mensen, culturen en smaken door het brengen van joy aan tafels over de gehele wereld. Aviko verwerkt ruim 2 miljoen ton aardappelen per jaar, verspreid over 12 productielocaties in Nederland, België, Duitsland, Zweden, Polen en China. Met een portfolio van ruim 100 onderscheidende aardappelproducten, is Aviko actief in meer dan 110 landen. De 2.500 co lega’s van Aviko worden gedreven door het grote potentieel van de producten en de impact die zij hebben op kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid in onze keten: ‘van teler tot aan tafel’.

Functie

Vanuit het centrale HR-operations team op het hoofdkantoor in Steenderen ben jij de spil in het verzuim- en verzuimbeleid binnen Aviko en Aviko Rixona in Nederland. Als onderdeel van het HR-operations team rapporteer je direct aan de HR manager operations, agro en supply. Je werkt nauw samen met leidinggevenden en HR-business partners van verschi lende Aviko (Rixona) locaties, waarbij je regelmatig op locatie bent en reizen geen probleem voor je is.

Wat ga je doen?

  • Regie voeren over wet verbetering poortwachter en het re-integratieproces: Als specialist casemanagement ondersteun en adviseer je actief leidinggevenden en HR Business Partners, en zorg je voor een effectieve uitvoering van deze processen.
  • Effectieve communicatie en samenwerking: Je fungeert als de centrale adviseur en expert voor leidinggevenden en HR Business Partners, en werkt nauw samen met externe professionals zoals bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen. Je vormt de schakel tussen interne stakeholders en externe partijen, zoals het UWV.
  • Proactieve aanpak van verzuim en vitaliteit: Je adviseert, ondersteunt en informeert over de processtappen met betrekking tot verzuim en vitaliteit. Je controleert en toetst de wet- en regelgeving rondom verzuim en signaleert mogelijkheden voor regres, vangnetten en wettelijke vergoedingen.
  • Verbeteren van de vitaliteit en optimaliseren van verzuimbeleid: Samen met HR en leidinggevenden werk je aan het bevorderen van de vitaliteit van medewerkers en het verbeteren van ons verzuimbeleid.

Functie-eisen

  • Je hebt een relevante opleiding en ervaring op het gebied van casemanagement
  • Je hebt een hbo werk- en denkniveau
  • Je hebt ervaring met het managen van verzuim- en vitaliteitsprocessen
  • Je bent proactief, zelfstandig en communicatief sterk
  • Je ben in staat verbinding te maken tussen verschi lende stakeholders en je kan hierin prioriteiten stellen
  • Je hebt kennis van relevante wetgeving, zoals de AVG, en WVP

Sollicitatie

Bij interesse in deze functie kun je contact opnemen met Suzanne Peters van KD JobCompany op het nummer 06-10580751 of 073-6426000 of e-mail naar suzanne@kdjobcompany.nl