Aviko is opgericht door 32 aardappeltelers in1962, is Aviko uitgegroeid tot een wereldspeler. Sinds 2002 is Aviko onderdeel van Royal Cosun Cosun – The Plant Positive Way een moderne, toekomstgerichte coöperatie met zo’n 8.400 telers. Als Europa’s grootste producent van aardappelproducten en één van de top vijf wereldmarktleiders, verbindt Aviko mensen, culturen en smaken door het brengen van joy aan tafels over de gehele wereld. Aviko verwerkt ruim 2 miljoen ton aardappelen per jaar, verspreid over 12 productielocaties in Nederland, België, Duitsland, Zweden, Polen en China. Met een portfolio van ruim 100 onderscheidende aardappelproducten, is Aviko actief in meer dan 110 landen. De 2.500 collega’s van Aviko worden gedreven door het grote potentieel van onze producten en de impact die zij hebben op kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid in onze keten: ‘van teler tot aan tafel’.

Functie

Altijd al in de toekomst willen kijken? Voor Aviko zijn wij op zoek naar een data gedreven kandidaat, met perfecte analytische vaardigheden, die het als een sport ziet om de markt zo goed mogelijk te voorspellen. Als demand planner ben jij de spil tussen verkoop, planning en voorraad van alle producten. Jij snapt dat gebeurtenissen in de markt van invloed kunnen zijn in de afzet en weet waar en wanneer de producten van Aviko het liefst gegeten worden. Smaakt dit naar meer?


We zijn op zoek naar een leergierige & data gedreven teamspeler! Je hebt samen met je collega’s de verantwoordelijkheid voor het onderhouden en bewaken van de verkoopverwachtingen (MLTP projecties/plannen) wereldwijd en de daarbij behorende markten zoals foodservice en retail van de producten. Met jouw affiniteit voor verschillende projecten zal er geen gebrek aan uitdaging en afwisseling zijn en kun je jouw talenten inzetten in de optimalisatie en implementatie van bijvoorbeeld SAP.. 
In deze dynamische functie werk je naast je 3 directe collega’s nauw samen met collega’s van andere afdelingen, zo heb je o.a. veelvuldig contact met de afdeling sales, supply chain management en het cliënt service center. Je rapporteert aan de manager commercial operations en komt te werken in Steenderen.

Wat ga je doen?

 • Je verzorgt de afzetrapportages, controleert en interpreteert diverse voorraadoverzichten. Daarnaast toets je deze uitkomsten bij zowel sales als productieplanning.
 • Je herkent de “voice of the customer” en neemt aan de hand hiervan de juiste acties.
 • Je verzamelt big data (uit interne/externe bronnen) en analyseert deze om de salesforecast te verbeteren.
 • Je levert kwalitatieve en kwantitatieve input om de accuraatheid van het forecast bij te sturen en te verbeteren..
 • Je signaleert afwijkingen.
 • Daarnaast werk je aan diverse optimalisatie en implementatie (SAP) projecten binnen de nternationale organisatie.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding, in de richting van logistiek, wiskunde of economie.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring als demand planner binnen een professionele en complexe organisatie, FMCG is een pré.
 • Je hebt affiniteit met werken en modelleren van big data en gaat zo nauwkeurig en analytisch mogelijk te werk.
 • Je bezit uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden om verbinding te maken.
 • Je bent klantgericht en in staat zelfstandig de juiste prioriteiten te stellen.
 • Je beheerst de Engelse taal uitstekend en bij voorkeur heb je kennis van meerdere moderne talen, zoals de Duitse of Spaanse taal.

Sollicitatie

Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met Suzanne Peters; 06-10580751/ 073-6426000 of suzanne@kdjobcompany.nl