De apt Group is een van de toonaangevende concerns in de Europese aluminiumindustrie. Zij produceren, verwerken en distribueren aluminium profielen en producten voor de bouw-, transport-, automobiel- en industriële sector. Met hun vier productievestigingen, onderverdeeld in de divisies apt Extrusions (extrusie) en apt Products (verdere bewerking), bieden zij een totaalconcept aan van ontwikkeling, recycling, extrusie, mechanische bewerking, oppervlaktebehandeling (anodiseren en poedercoating) tot assemblage en logistiek. Met ongeveer 1.000 medewerkers realiseren zij een omzet van circa 390 miljoen euro per jaar.

Voor deze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Manager Finance & Control.

Functie

Als Manager Finance & Control ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie en de control cyclus, gericht op de financiële gezondheid en groei van de onderneming, binnen de productielocatie in Roermond. Je leidt een financieel team van 3 medewerkers, waarbij voor jouw de focus specifiek ligt bij de control-activiteiten en niet zozeer op accounting werkzaamheden. Je rapporteert aan de Vestigingsdirecteur en functioneel aan de CFO van apt Holding in Duitsland. Als lid van het MT ben je een belangrijke sparringpartner en adviseur voor de Algemeen Directeur en andere MT-leden op financieel, bedrijfseconomisch, fiscaal en juridisch gebied. 

Met jouw expertise en door het initiëren van procesverbeteringen draag je bij aan de realisatie van de gestelde doelstellingen.

Tot jouw belangrijkste taken behoren:

 • De volledige planning & control cyclus inclusief het beoordelen en monitoren van kpi’s, investeringsvoorstellen, analyseren van kostprijsberekeningen en business cases.
 • Het verzorgen van maandelijkse rapportages en analyses voor andere afdelingen zoals Sales, Productie, Supply Chain en HR. Hierop baseer je jouw adviezen voor de mogelijke verbetering van de performance.
 • Het geven van aanbevelingen aan het Sales management op basis van analyses.
 • Het implementeren van nieuwe rapporten die Sales inzicht geven in de impact van afgesloten B-to-B en verkoop- (indexatie)contracten op het bedrijfseconomisch resultaat, als ook over de winstgevendheid van product- en klantgroepen.
 • Het begeleiden en adviseren inzake kredietlimieten en debiteurenbewaking.
 • Het ontwikkelen en implementeren van de monitoring van cost managementstrategieën en efficiency monitoring, zowel op totaal- alsook detailniveau.
 • Eindverantwoordelijk voor de financiële administratie, maandafsluiting en financiële rapportages.
 • Het ad-hoc projecten uitwerken met collega’s van andere vestigingen en apt Holding op het gebied van Finance en IT.

Functie-eisen

Jij bent het financiële brein van de onderneming, met een energieke persoonlijkheid en uitstekende communicatieve vaardigheden op elk organisatieniveau waarbij je kritisch meedenkt en adviseert. Door jouw analytisch sterke, accurate en betrouwbaar houding ben jij bent in staat je team te overtuigen en te motiveren.

Hiernaast heb je voldoende kennis van een productieomgeving en de hieraan gerelateerde bedrijfsprocessen.

Verder zijn ook de volgende zaken op jou van toepassing:

 • Ondernemend, energiek en hands-on.
 • Hbo+/WO werk- en denkniveau met een (bedrijfs)economische opleidingsachtergrond.
 • Minimaal 5-10 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in een internationale productieomgeving.
 • Affiniteit met ICT en ervaring met ERP, MES, BI en Excel systemen.
 • Communicatief sterk met goede beheersing van Nederlands, Duits en Engels in woord en geschrift.
 • Stevige persoonlijkheid, daadkrachtig en gericht op samenwerking.

Sollicitatie

Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met Suzanne Peters; 06-10580751/ 073-6426000 of suzanne@kdjobcompany.nl