Aviko is opgericht door 32 aardappeltelers in 1962, is Aviko uitgegroeid tot een wereldspeler. Sinds 2002 is Aviko onderdeel van Royal Cosun – The Plant Positive Way een moderne, toekomstgerichte coöperatie met zo’n 8.400 telers. Als Europa’s grootste producent van aardappelproducten en één van de top vijf wereldmarktleiders, verbindt Aviko mensen, culturen en smaken door het brengen van joy aan tafels over de gehele wereld. Aviko verwerkt ruim 2 miljoen ton aardappelen per jaar, verspreid over 12 productielocaties in Nederland, België, Duitsland, Zweden, Polen en China. Met een portfolio van ruim 100 onderscheidende aardappelproducten, is Aviko actief in meer dan 110 landen. De 2.500 collega’s van Aviko worden gedreven door het grote potentieel van de producten en de impact die zij hebben op kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid in de keten: ‘van teler tot aan tafel’.

Functie

Aviko Rixona is een producent van gedroogde aardappelproducten voor de industriële markt (snack producenten), de foodservice- en retailmarkt. Het hoofdkantoor inclusief directie en staffuncties is gevestigd in Venray, daarnaast zijn er drie productielocaties; twee in Nederland en één in Duitsland. De grootste productielocatie is gevestigd in Oostrum bij Venray en in Warffum bij Groningen, bevindt zich de productielocatie waar aardappelgranulaat wordt geproduceerd voor de industriële markt. Aviko Rixona is onderdeel van Aviko en valt onder Royal Cosun.
De afdeling Finance bestaat uit 10 FTE en de Plant Controller werkt nauw samen met de Operations Controller. Als Plant Controller NL ben je met name werkzaam op de locatie in Oostrum (Venray), maar word je ook regelmatig op de locatie in Warffum (Groningen) verwacht (1x per 2 weken). Je werkt nauw samen met het lokale management team van de betreffende fabriek.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en analyseren van de wekelijkse en periodieke productierapportages van de twee Nederlandse fabrieken.
 • Je verzorgt de juiste en tijdige facturatie van veevoerstromen.
 • Je identificeert en analyseert afwijkingen in de resultaten, bespreekt dit met de operations controller en adviseert over verbetermogelijkheden.
 • Je ondersteunt bij CAPEX projecten, door een juiste administratie in SAP en door rapportages over de financiële voortgang.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor een efficiënte productieadministratie in SAP en ondersteunt, adviseert (gevraagd en ongevraagd) de gebruikersorganisatie.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding, in een economische richting en je bent toe aan een 2e of 3e stap in je carrière.
 • Je signaleert problemen, bent analytisch en denkt in oplossingen.
 • Je werkt gestructureerd en het spreekt voor zich dat je nauwkeurig, service gericht en een teamplayer bent.
 • Ervaring en kennis van Excel, SAP en Power BI is een pré.
 • Je bent communicatief vaardig en kun op alle niveaus in de organisatie schakelen.
 • Je voelt je thuis in een dynamische productie omgeving.

Sollicitatie

Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met Suzanne Peters; 06-10580751/ 073-6426000 of suzanne@kdjobcompany.nl