Legro, een onafhankelijk en trots familiebedrijf. De organisatie bestaat al sinds 1924 en inmiddels staat de vierde generatie Swinkels aan het roer. Legro is bezeten van grondstoffen. Met liefde voor het vak maken zij consistente, zeer hoogwaardige substraten. En waar mogelijk brengen zij die met eigen transport persoonlijk naar de klanten. Met roots diep geworteld in Brabant werkt Legro ver over de landsgrenzen heen. Daar zien zij dat de behoefte aan voedsel en voedselveiligheid wereldwijd groeit. Dat beschouwen zij als een enorme uitdaging. Want de bescheidenheid van de organisatie mag nooit verward worden met gebrek aan ambitie.

Legro wil continu beter worden, zichzelf en de producten ontwikkelen. Uit ambitie, maar ook uit nieuwsgierigheid. De organisatie wil ontdekken wat er nog meer kan. Wat er achter de horizon is. Daarom stropen zij iedere dag de mouwen op en werken zij hard. Aan vooruitgang, en vernieuwing. Aan verbetering. En groei. Legro is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, voor de organisatie en de klanten. Dat doen zij samen. Met grote betrokkenheid, bij elkaar en bij het bedrijf. Dankbaar voor die betrokkenheid en inzet, werkt de familie Swinkels zelf net zo hard mee.

Bij Legro is niemand beter dan een ander. En is bescheidenheid een grote deugd. Bij Legro zegt iedereen wat hij/zij vindt en wordt gedaan wat er is beloofd. Je werkt samen, vloekt samen, lacht samen en als het moet, huilt samen. Successen worden gedeeld en er wordt geleerd van fouten. Zo maak je samen het bedrijf sterker, klaar voor de toekomst, klaar voor de generaties na ons.

Functie

Heb jij het in je om een duidelijke visie te formuleren, inhoud te geven aan het verkoop beleid in Europe en het maximale uit je team halen? Wordt Sales Manager Europe bij Legro in Helmond/Cuijk. De markt verandert, staat onder druk door de ontwikkelingen in de wereld, maar jij weet de kwaliteiten uit jouw team van 7 Sales Representatives in Europe in te zetten om de klanten goed te blijven bedienen, een heldere communicatie te bewerkstelligen en daarmee ook de markt te bewerken.

Wat ga je doen?

 • Je stuurt een team aan van 7 Sales Representatives;
 • Je bent verantwoordelijk voor het commerciële resultaat in de Europese markt en bouwt deze ook uit;
 • Dit doe je door het inzetten van de verkopers op de juiste markten;
 • Je koppelt de juiste resources aan de kansen in de markt die identificeert;
 • Je hebt helder voor ogen wat er in de wereld gebeurd en ontwikkelt je visie hierop;
 • Je maakt forecasts en stemt deze af met de interne organisatie, zoals Supply Chain.

Hoe ziet jouw team eruit?

Het team Europe bestaat uit 7 verkopers. Hiervan zijn er 3 woonachtig in Nederland, 1 in Belgie, 2 in Duitsland en 1 in Portugal. Tevens maak je onderdeel uit van het Commercieel team. Hierin zitten ook je collega sales managers (4), Marketing manager, International Product manager en de teamleider salessupport. Dit team is verantwoordelijk voor het formuleren en implementeren van de commerciële strategie. Je rapporteert direct aan de Commercieel directeur.

Functie-eisen

Dit ben jij:

 • Je hebt HBO / WO werk- en denkniveau;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in zowel woord als geschrift, beheersing van andere talen zoals Duits of Frans is een pré;
 • Je hebt ervaring met het aansturen van een team op afstand;
 • Je bent bereid 20-25% van je tijd te reizen;
 • Je hebt affiniteit of een achtergrond in de agribusiness;
 • Je bent proactief, zelfstandig en nauwkeurig.

Sollicitatie

Suzanne Peters 06-10580751 / suzanne@kdjobcompany.nl